Over Mij

Mijn naam is Ineke Metz en ik ben in 1956 geboren en getogen in Zutphen, een prachtige Hanzestad waar ik in het oude centrum mijn huis en atelier heb.

Ik ben afgestudeerd als vrij beeldend kunstenaar en docente tekenen en schilderen. Daarnaast heb ik specialisaties, Interne Cultuur Coördinator en Specialist Creatieve Communicatie in de basisschool. Tevens ben ik afgestudeerd als kindertekentherapeute.

Ik geef workshops voor volwassenen en kinderen in mijn eigen atelier en op scholen of  bedrijven. Daarnaast ben ik museumdocent bij Musea Zutphen.

In mijn werk vormen alledaagse dingen de inspiratiebron waaruit mijn werk ontstaat,

in het werk zit vaak een element van humor of spel. Het is een parodie op gewone dingen waar we dagelijks mee om gaan of een spel met de kitsch die al aanwezig is.

Gordijnstoffen zijn een inspiratiebron voor mij en worden gebruikt als ondergrond voor de bomen, voor honden en andere onderwerpen. Door de sfeer van de stof is al snel het onderwerp bepaald en geeft het een extra dimensie aan het schilderij. Bij de schilderijen komt de stof door de verflaag heen, sommige stukjes zijn niet ingeschilderd waardoor de stof meespeelt en iets extra’s geeft. Ook de textuur van de stof speelt hierbij een rol. De landschappen krijgen iets dromerigs doordat de stof niet overal is weg geschilderd.

Een combinatie van technieken en materialen zorgt voor een uitdaging waarin ik blijf experimenteren. Rauwe muren,  afgebladderde gebouwen geven mij inspiratie om dit te fotograferen of te schilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.